HOMOLOGAR CAMPER / HOMOLOGAR FURGONETA

Homologar furgoneta camper

Homologar furgoneta camper: passos a seguir

Si vols transformar una furgoneta en una camper, és important que sàpigues que necessitaràs homologar-la per poder circular legalment. La homologació és un procés que garanteix que el vehicle compleix amb les normatives tècniques i de seguretat necessàries.

Per homologar una camper, és necessari seguir una sèrie de passos:

1. Projecte tècnic

El primer pas per homologar una camper és la realització d’un projecte tècnic. Aquest document ha d’incloure un desglossament detallat de les modificacions que es van a realitzar a la furgoneta, així com els materials que es van a utilitzar. És important que el projecte tècnic sigui realitzat per un professional qualificat, ha de ser un enginyer col·legiat i l’ha de redactar seguint la normativa del Manual de Reformes.

2. Certificat de final d’obra

Un cop que la transformació de la furgoneta s’ha completat, és necessari obtenir un certificat de final d’obra. Aquest certificat ha de ser emès per l’enginyer que ha confeccionat el projecte i acredita que la reforma ha sigut realitzada seguint el projecte tècnic.

3. Certificat de taller

El següent pas és obtenir un certificat de taller. Aquest certificat acredita que la transformació de la furgoneta ha estat realitzada per un taller homologat i compleix amb les normatives tècniques.

4. Informe de conformitat

Després de que el certificat de taller s’hagi estat emès, tocarà la realització d’un informe de conformitat per part d’un laboratori homologat. En aquest informe es verifica que la camper compleix amb les normatives de seguretat, mediambientals i tècniques.

5. Presentació de la documentació

Un cop que es tenen tots els documents necessaris, s’han de presentar a l’estació ITV perquè es realitzi la inspecció tècnica corresponent. Si la camper compleix amb les normatives, s’emetrà la fitxa tècnica nova.


Homologacions d’importància

A més dels passos que hem descrit anteriorment, hi ha algunes homologacions addicionals que requereixen certificació adicional:

Homologació d’instal·lació de gas: Si la teva camper té instal·lacions de gas, és necessari homologar-la per garantir que compleix amb les normes de seguretat. Això inclou la instal·lació d’un sistema de detecció de gas i una ventilació adequada. A més, és necessari que la instal·lació de gas sigui realitzada per un tècnic certificat i que s’emeti el corresponent buttletí de gas.

Bombones de gas

Homologació d’instal·lació elèctrica: Si la teva camper té instal·lacions elèctriques, és necessari que compleixi amb els requisits de seguretat elèctrica. Això inclou la instal·lació d’un interruptor de seguretat, un sistema de posada a terra, i la correcta selecció dels components elèctrics. També és important que la instal·lació elèctrica sigui realitzada per un tècnic certificat i que s’emeti el corresponent butlletí elèctric.

Sistemes de seguretat d'una instal·lació elèctrica de camper

Homologació de sostre elevable: Si la teva camper té un sostre elevable, és necessari que estigui homologat per garantir la seguretat i l’estabilitat del vehicle. Això inclou la selecció de materials resistents i la fixació adequada del sostre elevable. És important que el sostre elevable estigui dissenyat i fabricat d’acord amb les normes de seguretat aplicables i que el fabricant disposi de la documentació que justifiqui que el sostre disposa d’uns anclatges per al vehícle on s’ha instal·lat. A part el sostre ha de tenir un adhesiu amb el marcatge d’homologació que el relaciona amb la documentació aportada pel fabricant.

Furgoneta T3 amb el sostre elevat obert


Els elements més comuns a l’hora de camperitzar

La camperització s’ha convertit en una tendència creixent entre els amants de la natura que volen gaudir d’una vida nòmada sense deixar de banda les comoditats del seu dia a dia. Si ets un d’aquests aventurers, probablement estiguis interessat en saber quins són els accessoris més comuns per a camperitzar el teu vehicle. Aquí tens una llista dels 10 accessoris més populars per a la camperització.

Cuina

Per als amants de la gastronomia, una cuina és imprescindible. Amb aquest accessori podràs cuinar en qualsevol lloc sense renunciar als teus plats preferits.

Cuina camper de gas

Nevera

És important mantenir els aliments frescos durant la teva estada. Amb una nevera, podràs conservar els aliments i les begudes a la temperatura adequada.

Nevera camper del tipus fixe y oberta

Bateria auxiliar

Una bateria auxiliar és essencial per alimentar tots els accessoris del teu vehicle sense dependre de la bateria principal. Això també et permetrà tenir energia quan el motor estigui apagat.

Bateria per a camper carregant-se amb un regulador solar

Panell solar

Si vols ser totalment independent, un panell solar et permetrà carregar la teva bateria auxiliar amb energia solar.

Claraboia

Una claraboia és ideal per aportar llum natural i ventilació a l’interior del teu vehicle.

Raigs de sol entrant a través d'un vidre

Aire acondicionat / Ventilador

Si vols mantenir una temperatura agradable a l’interior del teu vehicle, serà el teu millor aliat.

Furgoneta camper que té instal·lat un sistema d'aire acondicionat

Calefacció estacionària

Si ets un amant dels viatges d’hivern, una calefacció estacionària et mantindrà càlid durant les nits fredes.

Dipòsit d’aigua

Amb un dipòsit d’aigua, podràs disposar d’aigua potable i utilitzar-la per a la teva dutxa o per a la cuina. També és recomanable instal·lar un dipòsit d’aigues grises per recollir totes les aigües residuals.

Dutxa

Si t’agrada sentir-te net després d’un dia ple d’emocions, una dutxa et permetrà rentar-te en qualsevol lloc.

WC

Un WC és una opció pràctica per evitar haver de buscar un lavabo públic o improvitzat. Aquest accessori et proporcionarà comoditat i privacitat en els moments més inoportuns.

Ara ja tens una idea més clara dels accessoris més comuns per camperitzar la teva furgoneta i així fer del teu viatge una experiència còmoda i inoblidable. Però no oblidis que, a més dels accessoris, també és important que el teu vehicle estigui homologat i compleixi amb la normativa vigent per circular.

Homologar una furgoneta camper és imprescindible per poder circular amb ella sense problemes legals. A www.homologat.cat, ens encarreguem de tot el procés de homologació de la teva furgoneta camper o vehicle vivenda perquè puguis gaudir de la teva passió sense haver de preocupar-te per tràmits i papers.

Per a homologar una furgoneta camper, és necessari complir amb una sèrie de requisits i instal·lacions que estiguin regulades per la llei. Nosaltres t’assessorem i t’ajudem a instal·lar tot el necessari per a passar la inspecció tècnica de vehicles i obtenir la documentació necessària per a la teva furgoneta camper o vehicle vivenda.

A www.homologat.cat disposem d’un equip de professionals amb àmplia experiència en homologació de furgonetes camper i vehicles vivenda. Ens encarreguem de tot el procés, des de l’assessorament fins a la presentació de la documentació davant la ITV.

Si vols gaudir de la teva furgoneta camper amb tranquil·litat i sense haver de preocupar-te pels tràmits, contacta amb nosaltres i ens encarregarem de tot.

COMPARTEIX A LES XARXES:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram