MATRICULAR COTXE IMPORTACIÓ: Matricular vehicle estranger

Cotxe-importacio

Introducció

Si estàs pensant a adquirir un cotxe d’importació i et preguntes com matricular-lo i registrar-lo, estàs al lloc adequat. La importació d’un vehicle pot ser un procés complex i confús, però amb la informació adequada i els passos correctes, podràs gaudir del teu nou cotxe sense problemes legals ni administratius.

En aquesta guia completa, t’explicarem pas a pas com matricular un cotxe d’importació i tots els requisits que has de complir per registrar-lo a Catalunya.

Què significa “Matricular cotxe importació”?

Abans de començar, és important comprendre el significat de l’expressió “matricular cotxe importació”. Aquest terme es refereix al procés de registrar un cotxe que ha estat adquirit a l’estranger i que es vol utilitzar a Catalunya. Quan importes un vehicle, has de complir amb una sèrie de requisits legals i administratius per tal de poder circular legalment amb ell pel territori català.

Requisits per a matricular un cotxe d’importació a Catalunya

Per matricular un cotxe d’importació a Catalunya, és imprescindible complir amb els següents requisits:

 1. Documentació del vehicle: Hauràs de disposar de tota la documentació original del cotxe, incloent-hi el títol de propietat, la factura de compra, la pòlissa d’assegurança i el certificat de conformitat europea (COC). Aquest últim document és essencial i demostra que el vehicle compleix amb les normatives de seguretat i emissions vigents.
 2. Inspecció tècnica del vehicle: El cotxe d’importació haurà de superar una inspecció tècnica per comprovar que compleix amb els requisits de seguretat i emissions establerts per la normativa catalana. Aquesta inspecció es coneix com a ITV (Inspecció Tècnica de Vehicles).
 3. Pagament d’impostos i taxes: Hauràs de pagar els impostos i taxes corresponents per matricular el cotxe a Catalunya. Aquests inclouen l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), l’Impost sobre Transmissions Patrimonials (ITP) i l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA).
 4. Informe de conformitat: Cal obtenir un informe de conformitat emès per un organisme autoritzat que certifiqui que el vehicle compleix amb les especificacions i les normatives vigents a Catalunya. Aquest informe és necessari per demostrar que el cotxe pot circular legalment pel territori.
 5. Prova de pagament de l’IVA: Si el cotxe d’importació és nou o té menys de 6 mesos d’antiguitat i no s’ha pagat l’IVA en l’estat d’origen, hauràs de presentar la prova de pagament d’aquest impost.
 6. Prova de residència: Per matricular un cotxe d’importació a Catalunya, hauràs de demostrar que resides al territori català. Això es pot fer amb un certificat de residència, una factura de serveis públics amb la teva adreça o altres documents que acreditin la teva residència.
 7. Pagar les taxes de matriculació: Finalment, hauràs de pagar les taxes de matriculació corresponents a la Direcció General de Trànsit (DGT) per obtenir la nova matrícula catalana per al teu cotxe d’importació.

El procés de matriculació d’un cotxe d’importació a Catalunya

Un cop hagis reunit tota la documentació necessària i complert els requisits anteriors, podràs procedir amb el procés de matriculació. A continuació, t’explicarem els passos més comuns per realitzar aquest tràmit:

 1. Prepara la documentació: Verifica que tens tota la documentació original requerida, com ara el títol de propietat, la factura de compra, el COC i l’informe de conformitat.
 2. Inspecció tècnica del vehicle: Concerta una cita per a l’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) perquè el cotxe d’importació pugui ser inspeccionat i comprovar que compleix amb els requisits de seguretat i emissions.
 3. Pagament d’impostos i taxes: Realitza el pagament dels impostos i taxes corresponents per matricular el cotxe a Catalunya. Assegura’t de tenir la documentació justificativa dels pagaments realitzats.
 4. Obtenció de la nova matrícula: Una vegada hagis superat la inspecció tècnica i hagis pagat les taxes, podràs sol·licitar la nova matrícula catalana per al teu cotxe d’importació. Aquesta matrícula serà l’identificació oficial del vehicle a Catalunya.
 5. Tràmits addicionals: En alguns casos, poden ser necessaris tràmits addicionals, com ara la homologació de determinats components o modificacions requerides pel vehicle d’importació per complir amb les regulacions.

Preguntes freqüents sobre matricular un cotxe d’importació

Aquí tens algunes preguntes freqüents sobre el procés de matriculació d’un cotxe d’importació a Catalunya:

 1. Quin és el termini per matricular un cotxe d’importació a Catalunya?
  Has de matricular el cotxe d’importació en un termini màxim de 30 dies des de la seva arribada a Catalunya.
 2. Quin és el cost total de matricular un cotxe d’importació?
  El cost total de matricular un cotxe d’importació a Catalunya varia segons diversos factors, com ara l’antiguitat del vehicle, el seu valor, els impostos i les taxes aplicables. És recomanable consultar amb les autoritats competents per obtenir una estimació precisa dels costos.
 3. Puc conduir el cotxe d’importació abans de matricular-lo?
  No, no pots conduir el cotxe d’importació abans de matricular-lo i obtenir la nova matrícula catalana. Fins que no hagis completat tot el procés de matriculació, el vehicle no estarà legalment habilitat per circular per les carreteres catalanes.
 4. Què passa si no compleixo amb tots els requisits de matriculació?
  Si no compleixes amb tots els requisits de matriculació, no podràs obtenir la nova matrícula catalana per al teu cotxe d’importació. Això significa que no podràs circular legalment amb el vehicle i estaràs exposat a possibles sancions i problemes legals.
 5. Puc rebre alguna ajuda o descompte per matricular un cotxe d’importació?
  Hi ha diferents ajuts i descomptes disponibles per a la matriculació de vehicles a Catalunya, com ara incentius per a vehicles elèctrics o híbrids. És recomanable consultar amb les autoritats competents per conèixer les possibilitats d’ajuda o descompte en el teu cas concret.

Conclusió

En resum, la matriculació d’un cotxe d’importació a Catalunya implica reunir la documentació necessària, superar la inspecció tècnica, pagar els impostos i taxes corresponents i sol·licitar la nova matrícula catalana. És un procés que requereix atenció als detalls i temps per a realitzar tots els tràmits requerits.

Abans de prendre la decisió d’adquirir un cotxe d’importació, assegura’t de comprendre tots els costos involucrats i els requisits específics que has de complir. Això et permetrà planificar adequadament i evitar sorpreses desagradables durant el procés de matriculació.

Si tens algun dubte durant el procés, és recomanable consultar amb les autoritats de trànsit o professionals especialitzats en matriculació de vehicles d’importació. Des d’homologat.cat et podem assessorar i gestionar tots els tràmits per evitar mals de cap innecessàris, contacta’ns sense cap compromís!

Un cop hagis completat el procés de matriculació, estaràs llest per gaudir del teu cotxe estranger en les carreteres de Catalunya. Bon viatge i conducció segura!

COMPARTEIX A LES XARXES:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram